Valschaamte

Valschaamte is een bundel met verhalen en verhaaltjes uit de dagelijks leven. Klein leed en klein geluk. Vaak zeer herkenbaar en op zichzelf heel gewoon. Maar Ineke van Engelen tilt deze kleine voorvallen op tot een hoger niveau, en samen vormen de verhaaltjes een boeiende kijk op het alledaagse leven in een Bossche volkswijk.

Korte Golf

Een weekje alleen op pad met de camper. Er even tussenuit om weer op adem te komen van de drukke leven in de stad. Korte Golf is een verslag van zo’n reis. Maar wat een heerlijk tochtje naar buiten zou moeten worden, mondt uit in een onverwachte tocht naar de onontgonnen binnenlanden…

Unland

Vijf verhalen over Sanne, die uit het naoorlogs Duitsland naar Nederland migreert. Het migratie zal een levensthema voor haar worden. Leidmotief is thuiskomen. Ze pendelt tussen hoofd en hart, tussen twee talen, tussen verwante en toch asymmetrische culturen. Ze komt van een unland naar braakland en tenslotte thuis in niemandsland.

Op safari in de online jungle

Wij zijn allemaal deelnemers aan het grootste sociale experiment dat ooit heeft plaatsgevonden. In amper vijftien jaar tijd zijn sociale media uitgegroeid van een subcultuur voor nerds tot een wereldwijde media verslaving. Maar hoe komt het dat sociale media ondanks de vele privacyschandalen toch zo’n enorme populariteit genieten? Al onze intieme data staan we vrijwillig af, maar wat krijgen we ervoor terug?